Наркомафията иска да ликвидира сръбския президент

Засилени са мерките за сигурност и охраната на сръбския президент Борис Тадич и висши държавни ръководители заради подготовка на наркоклана на Дарко Шарич за отмъщение. В списъка на наркомафията са имената на няколко водещи личности от сръбското разузнаване, полицията и политиката.

Според държавния секретар в Министерството на правосъдието Слободан Хомен е показателно, че заплахите са насочени към президента на Сърбия Борис Тадич, който според членовете на престъпните структури е главният предводител в битката срещу организираната престъпност.

На базата на оперативни информации на тайните служби в Сърбия, има няколко плана за убийства на политици. Престъпниците снимали къщите им, следели са сътрудниците и приятелите им, както и начина им на живот.

Планът е предвиждал няколко наемни убийци, които пребивават в Белград, имат черногорски произход, при организирана и добре синхронизирана акция да убият тези държавни ръководители, които са считани за най-голямата пречка в оцеляването на наркомафията в региона. В някои местни вестници са се появили текстове с шифровани послания за заплахи.

Сръбските медии наричат Дарко Шарич най-големия и най търсения наркобос на Балканите, който като собственик на няколко офшорни компании е купувал фирми в Сърбия и така е прал парите от кокаиновия наркотрафик.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *