НАТО не вярва на Триполи за спиране на огъня

Говорител на алианса заяви в Брюксел, че НАТО има три условия за прекратяване на огъня – спиране на атаките срещу цивилни, изтегляне на силите и оръжията на режима, и осигуряване на пълен хуманитарен достъп.
От НАТО увериха, че самият Муамар Кадафи не е сред целите им, и че нямат време да установяват местонахождението му, защото са изцяло ангажирани с операцията по защита на цивилното население.
След като тази нощ самолети на алианса потопиха осем либийски военни кораби, днес беше обявено, че те са били заредени с над 1 тон експлозиви, и са представлявали реална заплаха както за населението в районите на Триполи, Хомс и Сирт, така и за плавателните съдове на НАТО в Средиземно море.
В резултат на ударите на алианса за режима става все по-трудно да атакува цивилни и да осигурява военни доставки за силите си по места, бунтовниците вече са по-добре организирани и продължават да печелят позиции, обобщиха от НАТО и припомниха, че Мисурата вече не е под обсада, в Брега силите на Кадафи вече са в защита, а в Триполи са извадени от строя голяма част от командните центрове.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *