Наши банки сред най-сигурните в света

Само три банки, представени в България, са сред 50-те най-стабилни в света. Това пишат „Труд“ и „Дневник“ като се позовават на изследване на авторитетното списание “Глобал Файненс”, което ще бъде публикувано през април. Трите финансови институции с офиси в страната ни са “БНП Париба”, “Сосиете Женерал” и Дойчебанк. Немската финансова институция обаче не работи с физически лица, тя има само представителство у нас. В списъка е и Credit Agricole, част от чиято група е гръцката Емпорики банк, представена у нас.
Германските трезори преобладават в списъка на “Глобал Файненс”. Цели пет банки от тази държава са включени в класацията. Веднага след тях се нарежда Франция – с 4 трезора.
Най-стабилната банка в света, поставена на първо място, е германската KFW. На второ място е френската Caisse des Depots et Consignations. В списъка са още Банко Сандандер, Испания, швейцарската “Креди суис” и канадската Скотиа банк.
Листата на 50-те най-сигурни обаче съдържа само три американски банки – “Уелс Фарго”, “Ю Ес банкорп”, Дъ Банк ъф Ню Йорк Мелън.
Класацията на икономическото списание е основана на кредитните рейтинги на финансовите институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *