Наши чиновници въртят контрабанда за милиони

Български чиновници и бюрократи въртят международна контрабанда. Схемата е – китайски ТИР-ове, които влизат в България уж като експорт за Европейския съюз, на практика ги изнасят за страни от бившия Съветски съюз.
По този начин се печели от един ТИР по 60 000 евро. Това стана ясно от изявленията на бившият директор на Агенция „Митници“ Емил Димитров-Ревизоро пред btv. Става въпрос за стотици ТИР-ове, влезли в България само за няколко месеца. Цялата схема се е въртяла от служители в митницата на Аерогара „София“.
Според Емил Димитров-Ревизоро през последните години нищо ново не се е случило в митниците. „Дори новият началник каза, че е уволнил началника на митническото разузнаване и разследване. През всичките тези години не е свършил нищо и не е спомогнал за повишаването на приходите“, заяви Ревизиро.
Според него, най-важните граници за контрабандата са неевропейските граници на България. Той попита управляващите, защо никой не се заинтересува кой е Касиера, кой е Цайса.
„В момента има много голям проблем със събираемоста. Когато години наред казвахме – стига сте се хвалели с тези рекордни и безпрецедентни приходи…това всичко беше прекрасно. Но то не се дължи не на по-добра работа, а просто на обема в икономиката“, заяви Емил Димитров.
Той разкритикува сегашното управлението на митническата администрация. „В момента имаме ръководител, който е на 70 г. На митница „Калотина“ е изпратен човек, който е на 74 г. и сега желае да стане митнически инспектор. Там имаше един Пингвина, който в това студио се разбра какви ги е вършил. Всички знаят, че той е един от зам.-началниците на митницата. Пингвина бил кумец на Дебелия. Марадона пък е нисък, къдрав и трътлест“, обяви Ревизоро.
По думите му в огромната си част ръководителите на митническата служба в Калотина били протежета на местна депутатка от БСП и на още една дама, която е дясната ръка на премиера Сергей Станишев.
Източници: Dnes.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *