На болниците са им нужни повече финансисти и мениджъри, казва Красимир Ангарски

Колкото повече финансисти и мениджъри има в болниците, толкова по-добре. Държавата се доказа, като лош стопанин, защото допусна да се създадат над 200 държавни болници, отделно частни и общински, като общо са над 400 на малка България, каза днес по Би Ти Ви Красимир Ангарски. Наскоро той беше избран за управител на гражданското дружество, в което се обединяват администрациите на девет столични държавни болници.

Ангарски заяви броят на болниците в страната трябва да бъде намален и това всеки го знае. Нужни са консолидация и обединения, за да са създаде по-добра услуга за пациента“, допълни той.

Ангарски смята, че съпротива от болниците срещу подобна реформа няма да има, ако тя им се обясни както трябва. Управителят на гражданското дружество, в което се обединяват администрациите на девет столични държавни болници, допълни, че до два месеца ще предложи варианти за съкращения и преструктурирания, а дали ще се пристъпи към реализацията на идеите, ще решат политиците. Красимир Ангарски заяви още, че ако идеите му не се приемат, ще напусне поста си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *