Нежеланите от Лондон българи

Признанието, че властите в Лондон са безсилни да спрат хиляди българи и румънци да се заселят във Великобритания след малко повече от година, предизвика лавина от недоволство.

В неделя вътрешният министър Тереза Мей потвърди, че от 2014 г. гражданите на двете страни ще получат свободен неограничен достъп до трудовия пазар, съгласно правилата на ЕС.

В интервю за телевизията на БиБиСи тя призна: „Няма какви други временни ограничения да наложим – те свършват през декември 2013 г.“

Тереза Мей обаче намекна, че страната може да откаже да дава социални помощи, както и достъп до безплатно здравеопазване, за да не насърчава по-голям приток на имигранти от двете държави. Британски медии гледат скептично на подобна възможност. Те напомнят, че всеки опит да се отказват права на граждани на ЕС, може да бъде оспорван в съда.

Само за няколко часа над 2000 души коментираха изказването на вътрешния министър в сайта на авторитетния британски вестник „Дейли телеграф“.

„Всеки, който наистина милее за нашата страна, трябва да гласува за Британската националистическа партия“, призовава kugelschreiber.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *