Никой не иска да организира санирането в Северозападна България

Това стана ясно днес при отварянето на офертите на участниците в обществената поръчка, предаде БТА.  Очаква се срокът за подаване на оферти за участие поръчка за този район да бъде удължен с до 30 дни.
На открито заседание на комисията, която наблюдава обществената поръчка, днес бяха отворени 11 оферти на участници-кандидати за проектни мениджъри в Северозападен район, Северен централен район, Североизточен район, Югозападен район, Южен централен район, Югоизточен район и София.
Срокът за приключване на работата на комисията е 45 дни от датата на първото й заседание. Дотогава ще се оповестят ценовите оферти на допуснатите кандидати.  Критериите за избор на фирмите са базирани на икономически най-изгодна оферта. Общата стойност на поръчката е 3 613 000 лв. без ДДС. Продължителността на договора е 32 месеца.
Проектните мениджъри трябва да подпомага сдруженията на собствениците на жилища, които ще кандидатстват за еврофинансиране за саниране, при организацията и документацията, техническите дейности и извършването на обследването за енергийна ефективност на сградите.
Пълното енергийно и общотехническо обследване на сградите ще се плаща изцяло с европейски пари, но собствениците ще трябва да покрият половината от разходите по самото саниране.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *