Нинова: Очилата на Брад Пит губят нули на Дянков

Очевидно управляващите не искат да чуят истината, особено когато е болезнена за тях, но ще им се наложи. А тя е, че не се събира приходната част в бюджета. Няма ги приходите, заложени като очаквания.

Това каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова на брифинг в парламента, предаде “Фокус”. Тя попита какво се случва с обещанията на министъра на финанситеДянков само от борба с контрабандата да събере 2 млрд. лв. повече.
„Само от връзката между Агенция „Митници” и НАП трябваше да събере 700 000 000 лв. повече. Защо при заложено очакване за февруари да се съберат общо 345 млн. лв., са събрани около 60 млн. лв. по-малко“, коментира говорителката на левицата.

По думите й – контрабандата в страната е стигнала 50%.
„Защо обещанията на Дянков да намали контрабандата на 5% не се случват? Дали очилата на Брад Пит му пречат и 50% го вижда като 5% – нещо нулата му се губи”, коментира Нинова, иронизирайки думите на министъра, който сам каза преди време, че прилича на американския актьор.

По думите на депутатката от БСПсамо от контрабандата на цигари, която е над 50%, се губят 800 млн. лв. в бюджета.
„Не виждаме воля и мерки за справяне с този проблем. Твърдим, че г-н Дянков се провали и във финансовата политика и колкото по-дълго стои на поста, толкова по-голяма е отговорността наБорисов, защото все пак той носи отговорност за финансовото състояние на държавата”, каза тя.

„Искам да ви информирам, че към края на февруари са задържани толкова контрабандни цигари, колкото през цялата 2008 г.“, каза обаче по рано самият Симеон Дянков по време на парламентарния контрол.
Към вицепремиера бе отправено питане относно незаконен внос на цигари „Виктори“ на Пристанище Варна.
„По данните се установи, че цигарите са произведени от Благоевград БТ-АТ през 2009 г., по поръчка на турска фирма, съобщи той. Пратката се състои от 300 мастербокса „Виктори Лайт DF” и 1200 „Виктори Лайт DF”, без бандерол и с надпис „duty free”, като пратката е била натоварена на камион на турската фирма“, обясни министърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *