Нискотарифни бензиностанции настъпват в Италия

В Италия настъпват все повече нискотарифни бензиностанции. Става въпрос за т.нар. бели помпи за бензин, които не са собственост на големите мултинационални групировки.
Според различни асоциации на потребителите в Италия в момента има 23 000 помпи за бензин и 2000 от тях са нискотарифни. Те са собственост на частни фирми, които продават немарков бензин, или гориво, което не носилогото на никоя от известните групи.
По този начин теси спестяватчаст от тарифите от веригата, по която горивото пристига от началната си точка до потребителя.
В много случаи в Италия конкуренцията на мултинационалните групи е нелоялна. В резултат на това потребителите са потърпевши, а собствениците на бензиностанции печелят по-малко, тъй като ръцете им са „вързани“ заради групировките, каза пред вестник „Кориере дела сера“ Лука Скуери, председател на италианскатаФедерация на собствениците на крайпътни бензиностанции.
В случаите с нискотарифните бензиностанции пък цената на бензина се определя от собственика на бензиновата помпа, който „прескача“ задължителните при мултинационалните групи пасажи, свързани с маркетинг, складиране и реклама. По този начин нискотарифната бензиностанция успява да бъде конкурентоспособна.
Нискотарифните бензиностанции представляват 5 % от общия брой бензиностанции на Апенините. Повечето от нискотарифните бензиностанции предлагат на потребителя литър бензин, по-евтин със 7-8 цента, в сравнение стози на групировките.
prontosofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *