Новата седмица стартира със спад за цената на петрола

Новата седмица започна с отстъпление в цената на петрола, което продължи понижението, започнало след средата на миналата седмица.
Като основна причина за случващото се анализаторите изтъкват опасенията, че скоро можем да станем свидетели на вълна от повишения на основните лихвени проценти по света.
Повод за подобни настроения даде изненадващото увеличение на лихвения процент в Индия, което доведе до ръст на долара. На цената на петрола натежават и очакванията за данните за продажбите на съществуващи жилища в САЩ през февруари, които според прогнозите ще бъдат на най-ниско ниво за последните осем месеца, предава Bloomberg.
Тази сутрин на електронната платформа на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол с доставка през април се търгува с понижение от 0,8 на сто до 80,05 долара за барел. В петък априлските фючърси, срокът за търговия с които изтича днес, изгубиха 1,9 на сто до 80,68 долара за барел.
Лекият суров петрол с доставка през май днес се котира с 0,8 на сто по-ниско от петък, като цената е 80,32 долара за барел.
На борсата в Лондон днес барел брент с доставка през май се търгува по 79,48 долара за барел, или със спад от 0,6 на сто.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *