Нова вълна инвестиции в Пловдив открива 30 000 работни места

Втора вълна инвестиции от Западна Европа, САЩ и Япония се изсипва в индустриалните паркове на Пловдив, обединени в „Тракия икономическа зона“.
Това са високотехнологични фирми, които създават работни места и наемат квалифицирани специалисти. Градът се превърна в магнит за елитни компании, а ползата усещат и съседни области, където безработицата намалява.
„Няма месец, в който да не обявим навлизане на нова чуждестранна компания в Пловдив и региона“, разказва кметът Иван Тотев.
Месеци след като американският производител на сензори за автомобилната индустрия Sensata започна да строи огромен завод до с. Царацово, тези дни стана ясно, че японската SMC Industrial Automation e закупила 180 дка за предприятие в „Тракия икономическа зона“.
„С такъв инвеститор България трябва да се гордее. Тя е на 49-о място в топ 100 на най-иновативните дружества в света“, изтъква Тотев.
„Тракия икономическа зона“ свързва шестте индустриални парка в 9 съседни общини около Пловдив. Собствениците на територии там създадоха безпрецедентно обединение за страната и по този начин терените станаха още по-атрактивни за чуждите вложители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *