Нова година иде със сняг. Температурите падат

Преваляванията през нощта ще обхванат цялата страна, като до сутринта в Северозападна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното. В поонеделник валежите ще продължат, като в северозападната половина от страната ще са от сняг, а в Южна България предимно от дъжд. По-късно през деня и там на места дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север, североизток.

Температурите ще се понижават и към 14.00 часа в Северна България и високите полета на Западна ще са около минус 2°, минус 1°, в Южна до 4-7°. По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 4-6°. Температура на морската вода 9°. Вълнение на морето 2-3 бала.

В планините ще е облачно, билата ще са в мъгла. Ще вали сняг. По най-високите части ще духа силен югозападен, вятър. Максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра около минус 5°. Във вторник времето ще е студено, с дневни температури около 0, в Южна България – малко над нулата. Валежите от запад ще спират, над югоизточните райони от страната сняг ще превалява през по-голямата част от деня. Над Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен северозападен вятър.

В сряда облачността навсякъде ще намалее до слънчево време, но студено. Предимно слънчево, но студено, особено сутрешните часове ще бъде времето и в четвъртък. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 13, в отделни котловини и на места в Северна България до минус 18, максимални между минус 0 и 5°.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *