Нова кървава серия в САЩ – 8 убити, 5 са деца

Нова кървава серия разтърси САЩ – първо безработен гръмна трима полицаи и рани още пет, след което баща застреля петте си деца и се самоуби.
Наскоро съкратен 23-годишен мъж уби при престрелка в град Питсбърг, в североизточната част на САЩ, трима полицаи и рани най-малко петима други, предадоха световните агенции, късно снощи, цитирани от БТА. Самият стрелец също бил ранен при престрелката.
Драмата се разигра в спокойния квартал Стантън хейс на Питсбърг. Съседи на безработния Ричард Поплавски се обадили в полицията, че той вдигал прекалено голям шум в дома си и ги притеснявал. Когато трима полицаи се отзовали на сигнала, Поплавски веднага открил огън по тях. Наложила се намеса на полицейско звено за специални операции. По време на престрелката Поплавски изстрелял около 100 куршума по полицаите. Когато бил ранен, той се предал след преговори с полицията, която обкръжила дома му.
При претърсването на къщата му, полицията открила голям арсенал от оръжия, сред които автомат Калашников, няколко пистолета, в това число и Магнум, както и карабина.
Съседи на Поплавски твърдят, че неговото хоби били оръжията. Той бил страшно притеснен в последно време не само от това, че загубил работата си заради икономическата криза, но и заради намеренията на администрацията на президента Барак Обама да наложи ограничения върху продажбите на оръжия или дори да забрани подобни продажби. Още една кървава трагедия стана часове по-късно. Този път баща уби петте си деца и после се самоуби.
Драмата се разиграла в град Греъм, в щата Вашингтон. Труповете на простреляните деца на възраст между 7 и 16 години били намерени в каравана, в която те живеели с баща си. Трупът на таткото пък бил открит в съседен град. 35-годишният баща се е самоубил, след като е посегнал децата си, уточнява говорителят на полицията в град Греъм Ед Тройър. Първо било открито неговото тяло. Когато полицаите намерили трупа му, те отишли да уведомят близките му и да се погрижат за децата на жертвата. Като стигнали до караваната, полицаите се натъкнали на страшната картина на петте убити деца.
Става дума за 4 момичета и едно 7-годишно момче. Засега не са ясни причините за това мъжът да посегне на децата си, но основна версия е отново кризата.
Всичко това става само ден, след като съкратен от работа азиатец уби 13 души и рани още 26 в Имиграционен център в градче в щата Ню Йорка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *