Новите форми на реклами донесоха ръст в приходите на Google

Новите форми на реклами при търсене на продукти са довели до ръст на нетните приходи на Google за второто тримесечие с 25%, въпреки че по-високите оперативни разходи означават по-слаба от очакваното печалба.

В същото време, компанията зад най-голямата търсачка заяви, че Никеш Арора, водещият й бизнес директор, напуска, за да стане вицепрезидент на японската телекомуникационна и интернет компания SoftBank.

Омид Кордестани, който бе предшественик на Арора на поста, временно ще се завърне на позицията.

Ръстът при рекламата на Google е подкрепен от стартираните миналата година т.нар. „подобрени кампании”, които смесват рекламните кампании за настолни с тези за мобилни устройства, както и новата форма на продуктови регистри, целящи стимулирането на повече онлайн пазаруване.

Улесняването на хората при намирането на продукти, когато ползват таблети и мобилни устройства и след това препращането им директно към сайтовете за електронна търговия стана „фундаментално екзистенциална нужда на бизнеса ни с търсенето”, коментира Арора в последния си конферентен разговор с анализатори, като директор в компанията.

Новите реклами са увеличили количеството трафик, което Google праща към сайтовете за електронна търговия трикратно спрямо миналата година, сочи той.

Последният бум на компанията по наемане на персонал пък е повишил работната ръка с 2500 от края на март, увеличавайки я до близо 50 000 при основните операции на Google. Предишният бум в наемането на хора ядоса инвеститорите, но този път добрите резултати неутрализираха ефекта от тази новина и акциите снощи поскъпнаха в афтърмаркет търговията.

Google отчете приходи, без разходите по придобиване на трафик, от 12.67 милиарда долара, при прогноза на анализаторите от 12.32 милиарда. Нетната печалба е 3.36 милиарда долара, или 6.08 долара на акция, при прогноза за 6.24 долара от анализаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *