Нови бързи влакове и евтини билети до морето

От понеделник БДЖ пуска с 30 процента по-евтини билети по направлението София – Черноморието и обратно.
БДЖ пуска нови бързи влакове до Бургас и Варна и нов график на движение, съобразен с натовареното движение по направленията за Черноморието. Офертите са част от мерките, които транспортното министерство предприема заедно с БДЖ, за да облекчи трафика по автомагистралите “Тракия” и “Хемус” в оставащата част от летния сезон.
За да бъде облекчен автомобилния трафик по автомагистрала „Тракия” от 24 август БДЖ пуска нов бърз влак София – Пловдив – Бургас. Той ще заминава от София в 8.30 ч. и ще пристига в Бургас в 15.16 ч. В обратната посока влакът ще заминава от Бургас в 13.35 ч и ще пристига в София в 20.46 ч.
БДЖ предлага и още няколко алтернативни пътнически превози с 30 % намаление на влаковите цени за отиване и връщане. По направлението София – Бургас – София ускореният бърз влак „Слънчев бряг” (през Пловдив) заминава от София в 6.30 ч. и пристига в Бургас в 12.27 ч. Времетраенето на пътуването е 5 часа и 57 минути.
Ускореният бърз влак „Чайка” (през Карлово) заминава от София в 16.00 ч и пристига в Бургас в 23.24 ч. Времетраенето на пътуването е 7 часа и 24 минути. Влаковата цена за пътуване по направлението София – Бургас – София с ускорените бързи влакове „Слънчев бряг” (през Пловдив”) и „Чайка” (през Карлово) е 28,20 лв. за билет 2-ра класа с включена цена за запазено място. Резервацията за обратната посока може да се направи още при закупуването на билета.
За облекчаване на автомобилния трафик по автомагистрала „Хемус” по направлението се движат ежедневно 1 ускорен бърз влак „Златни пясъци” и 5 бързи влака. Ускореният влак заминава от София в 7.05 ч. и пристига във Варна в 14.04 ч. Цената на пътуването е 35,60 лв. за билет 2-ра класа с включена цена за запазено място, като резервацията за обратната посока, може да се направи още при закупуването на билета.
Дневните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Варна заминават от София в 9.55 ч; в 10.40 ч и в 13.25 ч.
Нощните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Варна заминават от София в 22.20 ч и в 23.35 ч.
.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *