Новото „Порше Панамера“ с разход от 2.5 л/100 км при 462 коня мощност

Придвижване в електрически режим в продължение на до 50 километра, мощност от 462 конски сили и среден разход на гориво от 2.5 л/100 км предлага плъгин хибридната версия на новото поколение на „Порше Панамера“, която ще дебютира на автосалона в Париж. На ток лимузината ще поддържа до 140 км/ч.

 

За задвижването на хибридната „Панамера“ са отговорни електрически мотор с мощност 136 конски сили с 400 Нм въртящ момент и нов 2.9-литров V6 бензинов агрегат (330 коня, 450 Нм.). Това е достатъчно спринтът до 100 км/ч да отнема 4.6 секунди, а максималната скорост да е 278 км/ч.

Скоростната кутия е осемстепенна автоматична с двоен съединител, а задвижването е на четирите колела. Енергията за електрическия мотор идва от акумулатори с течно охлаждане и капацитет 14.1 киловатчаса при 9.4 за предшественика. От стандартен контакт те се зареждат за почти шест часа, информира dnevnik.bg

Водачът може да избира между няколко режима на шофиране – комфортен, спортен, подчертано спортен, електрически, хибриден, запазващ заряда на батерията и зареждащ акумулаторите.

Поръчки за хибридната „Панамера“ вече се приемат при стартова цена за Германия от 107 553 евро. Първите доставки в Европа ще са факт през април следващата година.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *