Ново българско-турско предприятие разчита на пазарен пробив по време на криза

В изпълнение на антикризисната програма и като една от основните цели в развитие на международната си дейност КТИ „Съединение” инициира създаването на съвместното българско-турско предприятие „Ак-ЗММ” ООД. Фирмата има за цел производството на металорежещи машини, като ще се специализира предимно в изработването на обработващи скоростни центри. Разчита се на успешен пазарен пробив най-вече с приложението и на новата технология – високооборотното фрезоване, което значително увеличава производителността на този вид машини и гарантира по-добро качество на изработваните детайли.
Дяловото участие в дружеството е поравно: между турската фирма „Ак-макина” – Истанбул, фирма с име и традиции в тази област, и и безспорно признатият ЗММ”Металик” – Пазарджик, дъщерно дружество на КТИ „Съединение”. „Ак-ЗММ” ООД ще се представлява и от двама изпълнителни директори – Огуз Акиуз и Петър Нейчев и ще бъде базирана в Пловдив. До края на тази година се предвижда да се произведат първите 50 машини, предназначени главно за турския, българския и европейския пазар.
Като страна, кандидатка за ЕС, Турция разчита и на различни начини за стимулиране на онези свои фирми, които работят със страни, членки на евросъюза, и по разбираеми причини търси и пътища до тези пазари. Освен съвместната производствена дейност новосъдаденото дружество „Ак-ЗММ ще разкрие и два шоу-рума – в Истанбул и Пловдив, където освен продажба на новите изделия, ще се извършват различни услуги в сферата на машиностроенето – лазерно рязане и гравиране, сервиз на различни металорежещи машини, изработването нанестандартни детайли и др.
Стефан ПРОНЧЕВ

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *