Нов автомобил чете емоциите

Toyoda Gosei ще представи последната технология на бъдещето по време на автоизложение в Токио, което се окрива днес. Японската компания, която е част от Тойота, е разработила най-новия концептуален автомобил. Той се казва Flesby и амбицията на компанията е преди 2030 г. иновативната кола да се движи по улиците. Малките размери на колата привличат вниманието най-вече заради това, че автомобилът е икономичен в натоварен трафик.

Превозното средство ще бъде оборудвано и с многобройни системи и технологии за безопасност. Колата действително е миниатюрна, а една от иновациите е, че е изцяло обвита от външни въздушни възглавници, които се активират преди сблъсък.

Футуристичният интериор е с вградени специални диоди, които помагат на автомобила да усеща настроението и емоциите на шофьора и да определи стойката му. Ако водачът е изнервен или ядосан, колата сама адаптира интериора, осветлението и музиката.

По време на изложението в Токио, което ще продължи до 8 ноември, псетителите на щанда на Toyoda Gosei ще могат да изпробват всички системи за безопасност, които компанията разработва.

Миналата година екип студенти в японския университет „Кейо” са изобретили „прозрачен“ автомобил. Припомнете си в следващото видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *