Нов взрив избухна край с. Лозенец

През нощта са регистрирани 2 експлозии – около 1 часа и малко след 5:30 ч. Трима работници остават в неизвестност, а 9 са настанени в болница. Издирването им ще започне 24 часа след последния взрив. Районът на взрива остава отцепен, докато изтекат 24 часа от последния взрив. Теренът ще бъде изследван с помощта на специализирана техника. Местните жители вече могат да се върнат по домовете си, тъй като не се очакват нови силни взривове
Пътят за Бургас през Петолъчката и Лозенец оставе затворен. Пренасочването на автомобилите е от София за Бургас към Ямбол през Зимница-Стралджа-Лозенец. Пътуващите от Бургас за София минават по маршрут: Лозенец-Стралджа-Зимница.  Пътуващите от Котел се пренасочват през Сунгурларе-Карнобат-Айтос-Бургас. Пропускат се автомобилите по направление Шумен – „Петолъчката“.
Вероятно причината за взривовете е човешка грешка, заяви заместник-министърът на отбраната Валентин Радев в предаването „Преди всички“. Няма опасност от обгазяване на населението, каза директорът на „Противопожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов в предаването „Преди всички“. Той допълни, че няма опасност и за водоемите в района.
Част от жителите на сливенското село Горно Александрово, където вчера падна снаряд от взривеното предприятие за утилизация на боеприпаси, изкараха нощта в училището в Блатец. Кореспондентът на БНР Щилияна Василева записа разказите на някои от тях.
Магистралните газопроводи на Булгартрансгаз се намират на над 2 километра от мястото на взривовете, но щети по съоръженията няма, заяви за „Хоризонт“ и предаването „Преди всички“ изпълнителният директор на компанията Кирил Темелков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *