Нов вид банкови гаранции за малките и средни предприятия

Чрез новата програма фондът ще допълва обезпеченията, изисквани от малки и средни предприятия, за да им бъдат издавани банкови гаранции, като издава контрагаранции по тях с максимален размер до 500 хил. лева и срок до 5 години.
Приоритет на програмата ще бъдат контрагаранции по издадени банкови гаранции за авансови плащания по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Конкурентоспособност”, Оперативна програма за развитие на Сектор „Рибарство” и др.
Целта е да се улесни достъпа на предприятията до банкови гаранции и по-активното използване на авансовите плащания по оперативните програми.
В края на 2010 г. НГФ сключи споразумение с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, чрез което да се улесни достъпа до финансиране на бенефициенти по ОП за развитие на сектор „Рибарство”.
Целта на споразумението е да се подобри достъпа на български фирми до банково финансиране и да се ускори реализирането на инвестиции, чрез осигуряване на допълнителни гаранции по кредити, отпуснати от банки за осъществяване на проекти по Оперативната програма.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *