Нов Закон за туризма предстои

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма задълбочава диалога си с представителите на сдруженията на туроператорите и туристическите агенти по подготовката на новия закон за туризма.
В рамките на състояла се днес ( 21 юли) работна среща с участието на заместник-министър Иво Маринов бяха обсъдени съдържанието на закона, изискванията към лицата, които извършват туроператорска и турагентска дейност, срочността на регистрацията им и други основни нормативни текстове. Туристическото райониране и възможностите за създаване на Национален борд по туризъм също бяха сред темите на обсъждането.
До 30 юли 2010 г. браншовите организации трябва да представят в МИЕТ предложенията си по новия закон. Специално назначена работна група ще прецени кои от тях и под каква форма да бъдат включени в проекта. Следващата работна среща между МИЕТ и представителите на туристическия бизнес е в началото на м. август.
„Надявам се в началото на месец август туристическата индустрия да представи единни виждания по съдържанието и философията на новия закон. С него се стремим да усъвършенстваме управленската структура в сектора“, каза заместник-министър Иво Маринов.
Новият закон за туризма трябва да бъде представен за разглеждане от МС през октомври.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *