Нов фитнес център за 9,5 млн. евро за евродепутатите въпреки кризата

Независимо от глобалната финансова и икономическа криза администрацията на централата наЕвропейския парламент в Брюксел е одобрила отделянето на 9,5 млн. евро за строителството на нов фитнес център за депутатите, съобщи Риа Новости по информация на радиостанция „Контакт“.
Редица членове на Европарламента вече са критикували решението, като някои го определят като неприемливо.
Според наблюдатели в условията на криза и преди предстоящите избори за Европарламент през лятото решението за строителство на фитнес център може да окаже негативно влияние върху имиджа на евродепутатите, който някои вече успяха да разклатят, пише информационната агенция.
Раздразнение сред европейските данъкоплатци предизвикаха съобщения в медиите за нецелесъобразно използване на средства от бюджета на ЕС от страна на редица депутати при заплащането на труда на свои помощници, както и честите пътувания на членове на парламента.
Веднъж в месеца депутати и служители на Европарламента напускат централата в Брюксел за сесия в Страсбург. Привърженици на това всички заседания да се провеждат само в белгийската столица твърдят, че това би позволило от бюджета на ЕС всяка година да се икономисват до 200 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *