Нощувките на Златните по-евтини от престоя на паркинг

В момента много от хотелите на Златни пясъци предлагат оферти за единични нощувки на цена по-ниска от цената за 24 часов престой на паркинг

Инициативен комитет срещу репатрирането на автомобили с паяци в комплекс „Златни пясъци“ ще бъде учреден от граждани на Варна. Това съобщиха собственици и работници на търговски обекти в комплекса.

За проблемите с паяците в рамките на курорта разказа на среща с медиите в пресцентър „Варна“ Дияна Костадинова, която една от инициаторите за създаване на комитета.

По думите й фирмата „ТЕТ 61“ ЕООД стопанисваща паркингите и притежаваща паяците който се използват в Златни пясъци, незаконно вдигала колите на гражданите.

Тя разказа за инцидент на 10 август, когато колата и била вдигната от място на което нямало обозначение за техническо средство тип „паяк“. Когато отишла да прибере колата си и платила таксата за транспортирането с паяка, поискала да се оплаче в регистър за рекламации на фирмата.

„Когато поисках регистъра собственикът на фирмата по прякор Дичката започна да ме обижда и отправи заплахи към мен. По късно пристигнаха и полицаи, но възмутителното му отношение продължи“, разказва Костадинова.

Сийка Славова, пък разказа как служители на фирмата са поискали да вдигнат колата и с паяк, без тя да е паркирала. „Бях излязла до колата си, без да съм паркирала, когато с паяка дойдоха няколко момчета, които ме уведомиха, че трябва да си платя 36 лв. за да не вдигнат автомобила ми „, жалва се Славова.

Учредителите на инициативния комитет обясниха, че в рамките на комплекса няма паркинги, които да не са платени, а цената за час престой на тях е от 2 до 6 лв. и тяхното ползване е единствения начин да се избегне сблъсъка с фирма „ТЕТ 61“.

Те уточниха, обаче че за продължителен престой на паркинга никой не им е правил отстъпки, а касов бон се издавал само сред изрично поискване. Проста сметка показва че в най-добрия случай паркиране за 24 часа струва 48 лв.

В момента много от хотелите на Златни пясъци предлагат оферти за единични нощувки на цена по-ниска от 48 лева.

Жалващите се коментираха, че заради некоректното използване на паяците в комплекса хотелиерите също са потърпевши, защото клиентите им биват изнудвани и са разочаровани от Златни пясъци като туристическа дестинация.

По думите на Костадинова румънските туристи били най-потърпевши, защото дневно се вдигали най-малко по 60 техни коли.

Заради заплахите отправени от собственика на фирмата, притежаваща паяците Костадинова съобщи и че ще заведе дело срещу него. За случаите с нередности около паяците и паркингите в Златни пясъци ще бъдат сезирани и Община Варна и Областна управа информираха още жалващите се.

Всички граждани желаещи да се включат в инициативния комитет срещу паяците в курорта могат да се обадят на телефон 052 503 307, съобщи Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *