НС прие предложението на пловдивски депутат за градските линии до съседни икономически зони

Днес парламентът прие на второ четене предложението на пловдивския народен представител Захари Георгиев и още двама негови колеги, свързано със ЗИД на Закона за автомобилните превози. Изменението предвижда градските автобуси да могат да пътуват до икономически зони в съседни общини. Със законодателния текст на допълнителната аления 8 към чл. 17 се позволява на областния управител „да разреши разширение на общинската транспортна схема до съседни общини при необходимост от ежедневни работни пътувания в рамките на една икономическа агломерация“.

В допълнителните разпоредби е дефиниран и терминът „икономическа агломерация“. Това е „територия, която с устройствен план, концепция или схема за пространствено развитие, е определена преимуществено за индустриална или бизнес зона“.

С прокараната поправка в Закона за автомобилните превози Захари Георгиев изпълни ангажимент към предприемачите и работещите от икономическите зони около Пловдив, които поставиха темата на неговото внимание през пролетта. Освен социален ефект, мярката има за цел подкрепа и насърчаване на инвестициите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *