НС ще проведе дебати по внесения първи вот на недоверие към Кабинета

© Снимка:   БГНЕС

 
 

 

 

Народното събрание ще проведе дебати по внесения от БСП и ДПС първи вот на недоверие към правителството на ГЕРБ заради здравната политика. В подкрепа на искането бяха събрани 76 подписа на народните представители от двете парламентарни групи. Очаква се депутатите да гласуват решение за прякото излъчване на разискванията по БНР и БНТ.
Според БСП и ДПС мотивите за искания вот на недоверие към кабинета „Борисов“ са провал на политиката в здравеопазването и финансова дестабилизация, липса на здравна стратегия, конфликт на интереси, кадрови провали заради политически назначения и накърняване на достойноството на работещите в здравната система.
Лютви Местан от ДПС прогнозира, че ГЕРБ ще се защитава с управлението на Тройната коалиция. Синята коалиция, Атака и ГЕРБ нама да подкрепят вота.
За да успее вотът на недоверие БСП и ДПС трябва да разполагат с 121-гласа, което математически е невъзможно, дори да получат подкрепата на независимите депутати. Гласуването на вота ще се проведе в петък в 9 часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *