Ню Йорк е най-добрият град за жени предприемачи

Градът води в класацията по достъп до капитал и пазари, но изостава в технологичната сфера

Ню Йорк оглави класация на градовете, които привличат и насърчават най-много бизнес начинанията на жени, показва изследване на Dell, публикувано в CNN.

Проучването класира 50 града в света според достъпа до капитал, технологии, култура и пазари. След Ню Йорк, Сан Франциско, Лондон, Стокхолм и Сингапур се нареждат в топ 5 на класацията за места, на които жените имат най-добри условия за правене на бизнес.

Въпреки че Ню Йорк е номер едно според Dell Women Entrepreneurs Index, градът има едва 58,6 от общо 100 точки в анализираните категории. Това е така, защото Ню Йорк е класиран на първо място по достъп до капитал и пазари, но заема 17-та позиция например в технологичната категория, която измерва доколко жените в бизнеса използват  интернет и смарт устройства за трансакциите си.

Именно високите разходи и затрудненият достъп до технологии влияят негативно на рейтинга на Ню Йорк. Оказва се, че технологиите струват по-малко и са по-достъпни в Азия и в европейските градове.

В топ 10 попадат още Торонто, Вашингтон, Сидни, Париж и Сиатъл. Истанбул е единственият балкански град в класацията, като заема 25-та позиция.

 

investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *