Ню Йорк продава…гробището си

Кметството на Ню Йорк пусна необичайна обява – продава част от градското гробище, предаде БГНЕС. 13-акровият парцел от гробището Канарси в Бруклин има място за до 3000 гроба. Това е най-необичайният обект на градския пазар за недвижими имоти. Но времената са тежки за недвижимите имоти в САЩ, дори и в необичайни сектори с ниско предлагане.
„Изпратихме съобщения на 40 оператори на гробища. 10 души ни посетиха тази седмица, 4 са заинтересувани“, съобщи Марк Дали, директор на нюйоркския отдел за административни услуги. Той отказа да съобщи цената, която градът иска за Канарси. Повечето други гробища в Ню Йорк са собственост на църкви, синагоги или частни асоциации и не се ръководят на бизнес-принцип. Единственото друго гробище на града е на Харт Айлънд и е последно обиталище за затворници и непотърсени трупове. Дали уточни само, че „градът иска да продаде собственост, която вече не отговаря на задачите ни. Нашата задача е да подкрепяме агенциите на града, които могат да бъдат използвани.“
Купувачите на гробища в Ню Йорк трябва да са специализирани в областта и да се съгласят да управляват мястото под значителни ограничения. Оставащите места могат да бъдат продавани, като цената за гроб е средно 5000 долара, но може да надхвърли 8000. Собственикът обаче няма други приходи, а от него се очаква заплащането на разходите по поддръжката дори след запълването на целия гробищен парк. Наддаването приключва в края на този месец и решението трябва да бъде одобрено от кмета Майкъл Блумбърг, градския съвет и един съдия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *