Ню Йорк продава чуждестранни монети, събрани от автомати за паркинги

Ню Йорк продава чуждестранни монети, събрани от автоматите за паркинги. Това са 500 паунда (227 килограма) чуждестранни монети, с които е бил фалшифициран достъпът до автоматите през тази година, съобщи АП.

„На практика ние имаме валута от всеки континент“, казва Антъни Алфано, заместник-директорът, отговарящ за автоматите на паркингите. Най-популярните монети са гръцки драхми, допълва Алфано.

Отделът по транспорта, който печели 90 милиона долара (66 милиона евро) годишно от автомати за паркинги вече е събрал оферти за чуждестранните монети и днес се очаква да обяви най-добрата от тях.

Преди около десетилетие отделът реши да продава събраните чуждестранни монети, защото преценил, че не е практично да ги смяна за долари. През миналите години продажбата на монетите е увеличила благосъстоянието на отдела от 2 долара (1,47 евро) до 4 долара (2,93 евро) на паунд.

Миналата година най-силният участник в наддаването за монетите бе Джим Корлис, 60-годишен, от Брейнстрий, Масачузетс, който е дългогодишен колекционер. Тази година той отново се включи в наддаването.

„Всеки път намирам нещо ценно“, каза той, припомняйки, че веднъж е попаднал на британски шилинг от 1835 г. на стойност 5 долара (3,66 евро).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *