Няма отлив на туристи заради атентата

Както е известно, една голяма част от израелските туристи, които бяха тук по време на атентата и тези, които пристигнаха с въпросните полети на 18 юли, продължиха почивката си в България, обясни той.  По негови думи, не се очаква спад от всички останали пазари.
До момента нямаме реакция за намаление на контингент или отказ от пътуване. Възможно е някои туристите или туроператорите да се възползват от ситуацията и да поискат компенсации и съответно да откажат полети и резервации, за да получат компенсации, но това е различно от очакван спад в параметъра брой туристи, посочи той.
Като цяло, България предлага един много добър продукт, който е в ниско бюджетната сфера и той се приема много добре. Тези, които са се записали за летни и морски почивки, а също и във всякакъв друг вид туристически пакети за България, свързани с планински туризъм, със селски туризъм, културен туризъм, в момента изпълняват своите програми на 100%, каза Драганов.
По данни в момента и някъде до 5 август, заетостта на легловата база в основните морски туристически комплекси е в рамките на 98% до 106%.
Драганов обясним, че в това отношение няма съществена разлика с миналата година.
Миналата година в тези месеци – юли, август и септември, общо взето ръстовете, спрямо 2010 г., бяха в рамките на 1 до 3%. Тази година ние очакваме да бъдем на нивото на миналата година с лек ръст в рамките на не повече от 4%, допълни той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *