Няма риск за дейността на ДЗИ

Няма риск за дейността на ДЗИ

Според Лука Доков от Асоциацията на застрахователите в България убийството на Кюлев не поставя на риск работата на българската финансова група ДЗИ.

Всички застраховки, сключени в ДЗИ, са реални и действителни и застрахованите не би трябвало да имат никакви притеснения, коментира той.

Що се отнася до застраховането, то е регламентирано съгласно законите в България, а по отношение на презастраховането – съгласно международните закони, така че всички отговорности, поети от ДЗИ като застраховател, са покрити и всеки, който претърпи някакви щети или настъпят събития, които резултират в щети за него, той ще си получи парите така, както се определят щетите и загубите по всяко време, коментира Доков, цитиран от БНР.

Той посочи, че във всяка държава собствениците на едно застрахователно дружество могат да претърпят злополука или да получат инсулт и от това няма на последва срив в компанията. Напротив, нещата си остават и се движат както обикновено, подчерта председателят на Асоциацията на застрахователите в България.

Представители на банковите среди също коментираха, че смъртта на Емил Кюлев не би трябвало да се отрази на финансовата група ДЗИ.

По думите им един добре структуриран бизнес би трябвало да е устойчив и да не се повлияе от смени в ръководния състав.

От друга страна банкерите смятат, че това, което се случва в България, е изключително притеснително и решаването на някои проблеми чрез показни убийства е недопустимо.

Междувременно стана ясно, че при отварянето на Българска фондова борса тази сутрин акциите на Банка ДЗИ са започнаха да падат, като по-малко от час след покушението им сривът им е с 14.9%, което е на ръба на ценовото ограничение, под което акциите не могат да паднат повече.

Впоследствие търговията с акции на банката бе прекратена, съобщиха от finance.news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *