Н. Цонев: Борисов лиши работещите от стотици дни отпуск, а самият той взема за тях 42 000 лева

Действията на Бойко Борисов ни показват пълното му лицемерие – помните ли 2009-та година, още в началото на кабинета „Борисов 1″? Тогава премиерът отправи тежки обвинения към предшественика си Станишев, за това, че е взел обезщетения за неползван отпуск. А сега какво прави той? Взема 42 000 лева за неизползвана почивка и дума не казва“.

Така председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев коментира информацията, оповестена от Сметната палата, за декларираните доходи на премиера Бойко Борисов.

„Тогава Борисов успя да промени трудовото ни законодателство, забрани прехвърлянето на повече от 10 дни отпуск в следващата година и така лиши работещите от стотици дни почивка. Основният му мотив бе, че при съкращения в администрацията, ще трябва да изплати на чиновниците обезщетения, в размер на милиони лева. Спомням си, в стенограмата от заседанието на Министерски съвет, в което се реши графикът за отпуск да бъде задължителен, Борисов се мотивира, че законодателят е направил отпуските за хората не да ги прехвърлят за 2020-та година, а да им осигурят възможност да си починат и релаксират. Явно самият Борисов е забравил тези си думи и е предпочел да прибере обезщетенията си“, завършва Николай Цонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *