Обвиняемият Любомир Павлов се оттегля от СИБ

В оставката си  Любомир Павлов заявява, че „Решаването на натрупаните проблеми в сферата на пълно разкриване на собствеността върху медиите, гаранциите за свободното разпространение на медийни съдържания и т.н. не търпи отлагане“. Павлов,  е обвинен за укриване на данъци и пране на пари и е с мярка за задържане „гаранция 100 хил. лв“.
Любомир Павлов вече няколко пъти публично твърди, че се води война между медиите, в които той е съобственик („24 часа“, „Труд“ и др.), и медиите на Делян Пеевски и това е причината за „системните лъжи и клевети“ по негов адрес.
На 20 юли обвинение за данъчни престъпления бе повдигнато и на партньора на Павлов – Огнян Донев,  който продължава да зема поста председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). На него му беше определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 хил. лв.
В откритото писмо Павлов за пореден път декларира, че го атакуват хора, „за които медийният монопол е по-важен от медийната свобода“. И добавя, че се оттегля, защото „поради сегашните обстоятелства аз не мога да бъда максимално ефективен“.
На 31 юли 2012 г. на заседание на УС на СИБ тази негова позиция е била приета с разбиране и подкрепена единодушно. УС на СИБ решил да свика Общо събрание на Съюза на 18.09.2012 г.
До избора на нов председател Павлов упълномощил с всички права и задължения на председателя Венелина Гочева – зам.- председател на съюза, бивш дългогодишен главен редактор на в. „24 часа“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *