Обсъждат възможността да се продадат български имоти зад граница

 
 
 
 
 
Обсъжда се няколко български имота зад граница да бъдат продадени. Това каза пред Нова телевизия министърът на външните работи Николай Младенов. Това са места, където или са закрити посолствата, или нямаме вече нужда от тях. По този начин се надявам някъде поне около 8 млн. допълнително да влязат в държавния бюджет до края на годината, обясни министърът. По думите му на този етап става въпрос за поне три имота.
 
 
 
Експертите на министър Дянков и на цялото правителство работят много внимателно по това да се намери най-точното разпределение на тежестта в кризата, защото ясно е, че не може без намиране на допълнителни приходи в бюджета, коментира Николай Младенов.
 
 
Външният министър обясни, че начинът, по който се намират средства, е по няколко линии. „Краткосрочно няма как да не се потърсят от съкращаване на разходите в администрацията. На второ място от, така, преглед на приходите, откъде те идват, като и в двата случая трябва да се има предвид много внимателно, така, тезата, че трябва да бъде разпределена отговорността по някакъв все пак справедлив начин. Не само отговорността, а тежестта на мерките. И от друга страна, да се насочват финансирания там, където по най-добър и най-бърз начин те ще могат да създадат и работни места, и ръст на икономиката, защото част от проблема на средствата, които са изхарчени от предходното правителство, е, че изключително големи суми пари са хвърлени в проекти, които нямат пряка икономическа ефективност за държавата или не създават ръст за икономиката, не създават добавена стойност”, каза министърът.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *