Обяд с Уорън Бъфет за 620 100 долара

Аукционът за обяд с инвестиционния гений Уорън Бъфет, проведен на сайта на компанията за продажби онлайн eBay, достигна рекордната стойност от 620 100 долара.

Платената сума значително превиши тази от предходната година, когато за обяд с Бъфет бяха платени 351 100 долара.

В търга, който приключи вчера вечерта, са участвали общо пет души, подали 29 оферти. Победителят се е идентифицирал единствено с потребителското си име „fastisslow“.

Постъпленията от обяда ще отидат за дарения, като ще бъдат предоставени на организацията Glide Foundation, подпомагаща социално слабите и бездомните в Сан Франциско.

Победителят в наддаването може да вземе седем свои приятеля на обяда с Бъфет.

Наддаването за срещата с Уорън Бъфет бе достигнало до сумата от 500 000 долара в понеделник, ден след излизането на съобщението, че инвеститорът, един от най-богатите хора в света, дарява 37 млрд. долара, или близо 85% от богатството си на пет фондации.

Сумата, платена за срещата с Бъфет, е втората по-големина сума за благотворителност, постигана чрез аукцион на eBay, заявиха от интернет компанията.

Най-голямата такава е била за мотоциклет Harley Davidson с автографи на звезди, предоставен от телевизионния водещ Джей Лено миналата година.

Мотоциклетът бе продаден за рекордната стойност от 800 100 долара.

След обяда с Уорън Бъфет по размер на набраните на аукцион средства за благотворителност се нарежда обяд и игра на голф с Тайгър Уудс на стойност 425 000 долара през 2001 година.

Търгът за обяд с Уорън Бъфет се провежда за четвърта поредна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *