Одобрени са промени в правилата на 3 договорни фонда

На днешното си заседание КФН одобри промени в правилата на 3 договорни фонда.

УД “Елана фонд мениджмънт” АД получи одобрение на Правилата за оценка и управление на риска на ДФ “Елана балансиран $ Фонд” и на ДФ “Елана балансиран евро фонд”.

Елана е най-голямата небанкова финансова институция в България с над 15-годишен опит в развитието на новаторски продукти и услуги на българския финансов пазар. Дружествата от групата управляват активи на стойност над 220 мл.н лв. и са предоставяли услуги на над 30 000 клиенти. Едно от тях е УД „Елана фонд мениджмънт”АД, първият асет мениджър в България, създаден през 2002 г., който управлява 4 взаимни фонда. Клиенти на „Елана фонд мениджмънт“ са над 3000 корпоративни и индивидуални инвеститори.“Елана балансиран $ фонд“ е с балансиран рисков профил, като се очаква да носи между 12 и 15% годишна доходност. До 80% от набраните средства се инвестират чрез Българска фондова борса в акции на български и чужди компании, български държавни ценни книжа, ипотечни, корпоративни и общински облигации. ДФ “Елана балансиран евро фонд” е с балансиран рисков профил и инвестира предоставените му средства в държавни ценни книжа, облигации и акции.

КФН издаде одобрение на УД „Карол капитал мениджмънт” АД за промяна в Правилата на ДФ “Адванс Източна Европа”. Заявление е подадено на 26.07.2007 г.,

УД „Карол капитал мениджмънт” АД е акционерно дружество, чийто предмет на дейност е управление на дейността на колективни инвестиционни схеми и на инвестиционни дружества от затворен тип, както и управление на индивидуални портфейли и предоставяне на инвестиционни консултации относно ценни книжа.

Дружеството управлява две колективни инвестиционни схеми – инвестиционното дружество „Адванс инвест“ и договорния фонд „Адванс Източна Европа“. ДФ “Адванс Източна Европа” е средно- и високо-рисков фонд.

Одобрена е промяна на общите условия, приложими към договорите с клиентите на “Юг маркет”. Заявление е подадено на 04.06.2007 г.

„Юг маркет“ е акционерно дружество със седалище в гр. Пловдив. Компанията предоставя инвестиционни услуги и извършва инвестиционни дейности в услуга на всички участници на финансовия пазар. От 2002 г. дружеството присъстваме в класациите на Българска фондова борса, а от 2003 г. в челната тройка по брой сключени сделки на БФБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *