Озбърн: Конфликтът с Гърция е най-голямата заплаха за световната икономика

Конфликтът между Гърция и нейните международни кредитори представлява най-голямата заплаха за световната икономика в момента, предупреди британският финансов министър Джордж Озбърн, цитиран отThe Telegraph.

След среща с гръцкия му колега Янис Варуфакис в Лондон, той призова Гърция и останалите страни в еврозоната да действат „отговорно“, докато новото гръцко правителство настоява за предоговаряне на дълга му от 240 млрд. евро.

„Имахме конструктивната дискусия и е ясно, че конфликтът между Гърция и еврозоната е най-големият риск за световната икономика“, каза Озбърн. „Призовавам гръцкия министър на финансите, да действа отговорно, но също така е важно еврозоната да изготви по-добър план за работни места и растеж“ в Гърция.

Източник от делегацията на Гърция заяви пред репортери в Лондон, че гръцкият финансов министър по-късно ще се срещне с представители на бизнеса и на банките и ще настоява, че Атина може да обслужва и преструктурира дълговете си, без да бъдат засегнати интересите на частните инвеститори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *