Около девет милиона американци получават помощи за безработни

Около 1,5 млн. американци са заплашени от изчерпване на лимита си за получаване на помощи при безработица. Причината за това е, че те са останали безработни прекалено дълго време, съобщава New York Times.
Американският Конгрес вече прие поправка, която удължи сроковете за получаване на помощ в много от щатите на 79 седмици вместо досегашните 46 седмици. Въпреки това обаче голяма част от трайно безработните вече са изчерпали своите лимити за получаване на държавна помощ.
Очаква се броят на американците с подобни проблеми да нарасне рязко в следващите седмици и до септември да достигне 500 хил. души. Прогнозите, цитирани от вестника, сочат, че до края на годината извън програмата за подпомагане може да се окажат 1,5 млн. американци.
Към момента помощи за безработица получават 9 млн. американски граждани, като заради продължаващата рецесия много от тях не могат да си намерят нова работа. Нивото на безработица в САЩ през юни достигна 9,5 на сто, а се очаква тази седмица да стане ясно, че и през юли компаниите са продължили да освобождават служители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *