Около 2000 инвеститори от цял свят се срещат в Истанбул

В Истанбул днес се открива Международна конференция „Външнотърговски мост Турция-светът 2010 година“ под патронажа на турския премиер Р. Т. Ердоган.

Около 2 хиляди инвеститори и над 1000 бизнесмени от около 135 държави са заявили участие във форума. Участниците ще обменят мнения за бъдещето на световната търговия, инвестиционните политики, ще обсъдят нови проекти, както и нови възможности за сътрудничество.

В рамките на конференцията вчера се проведе заседание на министри и заместник-министри от около 40 страни от Европа, Америка, Азия и Африка.

Държавният министър на външната търговия на Турция Мехмет Зафер Чаглаян подчерта, че турското правителство следва принципа на „Нулеви проблеми и неограничена търговия“ и провежда целенасочена политика за стимулиране на търговския обмен със страните от цял свят.
„Икономиката на Турция е седма по големина сред страните в ЕС и заема 17-о място в света с брутен валутен приход над 618 млрд. долара и търговски обмен над 250 млрд. долара“, каза още министъор Чаглаян.

Икономическата визия на Турция е до 2023 година, когато се навършват 100 години от основаването на Република Турция, търговският обмен на достигне 500 млрд. долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *