Олимпиадата помогнала британската икономика да излезе от рецесията

Икономиката е нараснала с 1 процент, сочат официални данни за брутния вътрешен продукт на страната. Продажбата на билети за Олимпийските и Параолимпийските игри е допринесла за 0,2 пункта от растежа, обяснява британската национална статистическа служба.
 
Британският министър на финансите Джордж Озбърн смята, страната е изправена пред сериозни икономически проблеми, но правителството успешно ги преодолява.
Във Великобритания се борим, бих казал, с някои дълбоко вкоренени проблеми. Възстановяваме се от банковата криза. Справяме се с много големите дългове, натрупани по време на добрите години. Освен това сме в световно съревнование. Изправени сме пред огромна конкуренция от цял свят. В известен смисъл това е дори по-голямо предизвикателство за Великобритания. Смятам, че британското правителство се занимава с тези проблеми, справяме се с дълговете си, създаваме работни места, правим икономиката по-конкурентна за правене на бизнес, каза Озбърн.
Икономиката на Острова беше в рецесия през предишните девет месеца и все още не се е възстановила до нивата на производство, които се наблюдаваха преди финансовата криза от 2008 година, припомня британската медия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *