Опашки и скандали в Перник заради помощите след земетресението

Заради бавното обработване на информацията на опашките имаше както разправии със служителите на „Социално подпомагане“, но и блъсканици между чакащите. Перничани се оплакват, че се налага да се редят на няколко опашки, както и от грубо отношение от страна на социалните служители.
Над 4500 молби за еднократна социална помощ са постъпили в Дирекция „Социално подпомагане“ в Перник, съобщи тази сутрин директорът Илияна Кованджийска. За да се ускори подготовката на документите, са командировани социални работници от други социални служби в региона.
Въпреки това в началото на деня се получава струпване на хора, коментира Кованджийска. По думите й  понякога за една и съща щета се пускат по няколко молби – от всеки член на семейството.  Понякога се иска помощ дори и за напукана мазилка.
Средства се отпускат само за семейства, чиято постоянна адресна регистрация е в община Перник, уточни Кованджийска. Щетата се удостоверява с оглед на място от социален работник и представител на общината.
Тази сутрин приемът на заявления е подновен. В събота и неделя той временно бе спрян, за да приключи обработката да подадените до този момент документи.
Приемането на молби ще продължи до 22 юни.  Социалните работници в Перник ще получат парична награда, съобщи в края на миналата седмица министърът на труда Тотю Младенов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *