Опел поднови рекламния договор с треньора на Ливърпул Юрген Клоп

Опел и мениджърът на Liverpool FC Юрген Клоп обявиха, че са се споразумели да продължат настоящия си договор. Съгласно новата сделка Клоп ще продължи да бъде посланик на марката през следващите години.

Опел и Юрген Клоп работят заедно от август 2012-а, когато харизматичният и обичан футболен мениджър стана посланик на марката. През последните пет години позитивното развитие на марката би могло тясно да се свърже с бившия треньор на 1. FSV Mainz 05 и Borussia Dortmund, който се присъедини към футболния клуб Liverpool през октомври 2015 г. Откакто е с Opel, той е участвал в 17 телевизионни реклами на базирания в Рюселсхайм автомобилен производител.

49-годишният треньор отиде до Рюселсхайм, за да получи своя подранил и наистина уникален подарък за рождения си ден. Три дни, преди да навърши 50, Клоп получи своя чисто нов служебен автомобил – оборудвания с всичко възможно Opel Insignia Grand Sport с десен волан, с бял Abalone цвят и най-мощният в гамата 2.0-литров бензинов турбодвигател с директно впръскване и максимална мощност 191 кВт/260 к.с. (разход на гориво съгласно NEDC: градски 11.5 л/100 км, извънградски 7.1 л/100 км, комбиниран 8.7 л/100 км; 199 г/км CO2), осемстепенна автоматична предавателна кутия и високотехнологично двойно предаване с torque vectoring.

“Влюбих се в новата Insignia още първия път, когато я видях. В Liverpool ние казваме просто: Яко е!” – заяви мениджърът на Liverpool.

За любителите на футбола Клоп не е оставил незабравими спомени като футболист в Майнц 05, където рита в продължени на една дузина години. Но явно силата му във вълшебната игра е като треньор, а не като играч. След като закачва обувките на закачалката в съблекалнята, той очаквано застава начело на своя отбор и се превръща в неговия най-дълго служил мениджър – от 2001 до 2008 г., през което време непретенциозният Майнц 05 се изкачва и заигарава в Първа Бундеслига. Но най-големи успухи завоюва с отбора на Борусия, Дортмунд, където отива през 2008 г.  С него в две последователни години печели Бундеслигата – през 2011 и 2012 г., както и Купата на Германия през 2012 г., Суперкупата на Германия през 2008 г., 2013 г. и 2014 г., и извоюва втори финал в историята на Дортмунд. Клоп печели наградата Мениджър на Годината за Германия през 2011 и 2012 г., преди да напусне Дортмунд през 2015 г., като също се превръща в най-дълго служилия треньор на отбора. На 8-ми октомври 2015 г., Клоп подписва с Ливърпул за 3 години, а дебютът му е на 17-ти октомври като гост срещу Тотнъм, а мачът завършва при равен резултат  0:0. Последният договор на Клоп с американските собственици на английския клуб е до 2022 година.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *