Ориенталският Париж котка заможните чужденци

Кризата принуди световната търговия дастигне в неподвижна точка, но мегаполисът на Китай, Шанхай, се опитва да привлече богатите туристи, за да възвърне репутацията си на Париж на Ориента – символ на разкоша и елегантността, предаде Асошиейтед прес.

Подготвяйки се за шестмесечното Световно изложение (World Expo), метрополисът с население от 20 млн. души се трансформира от пренаселен промишлен център от наблъскани жилищни сгради във витрина на бляскави небостъргачи, старинни и тихи алеи и подредени паркове.

Пълното преобразяване на легендарния Peace Hotel ще бъде част от проекта, насочен към демонстриране на наследството на града в западен колониален стил за богатите туристи.

Летвата се вдига все по-високо, изтъква Руперт Хогеверф, анализатор на поведението на богатите китайци в Шанхай. Преди хотелите може да са се стремели да бъдат най-добрите в града, докато сега се опитват да бъдат най-добрите в страната или в света.

Шанхай може би не е първото име, което изниква в съзнанието на хората, когато става въпрос за елитни дестинации, но луксозните туроператори го предлагат като подходящ избор, особено за пазаруване и вечеря за хора с гастрономически вкус, отбелязва АП.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *