Орлин Хаджиянков вече не притежава акции от капитала на Холдинг пътища АД и Железопътна инфраструктура АД

Холдинг пътища АД и Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД потвърдиха лансираната хипотеза, че продавач на крупните пакети от дружествата, минали през борсата преди седмица, е именно доскорошният изпълнителен директор на компаниите Орлин Хаджиянков.
На корпоративните си страници двете компании разкриват и кои са новите собственици на прехвърлените големи пакети. В Холдинг Пътища АД купувач на 1 540 487 акции е Евробилдинг 2000 ООД, която е стар акционер в дружеството, но така делът й се вдига до 18.05% с притежавани 5 537 787 акции.
В железопътния холдинг купувач на пакета от 11 167 318 акции е Урбаника Пропъртис ЕАД, като така делът на новия акционер е 19.13% в капитала на компанията.
След сделките Орлин Хаджиянков вече не притежава акции от капитала на двете дружества, се уточнява в информацията. DarikFinance.bg припомня, че кадровите рокади в ръководството на двете дружества бяха извършени на Коледа, като мястото на Хаджиянков в двете компании зае Нове холдинг, представлявано от Мирослав Илиев.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *