Основните индекси отвъд Океана затвориха със загуби първата сесия за седмицата

Американските борси приключиха първата сесия за тази седмицата с нов спад като властваха опасенията за задълбочаване на кризата в Крим и забавянето на промишленото производство в САЩ и Китай.

Индексът на американското промишлено производство, следен отMarkit Economics, намалява до 55,5 пункта през март, спрямо 57,1 пункта месец по-рано.

В Хага се провежда заседание на световните лидери от Г7, посветено на ядрената сигурност. Президентът Барак Обама пристигна в Европа на фона на анексирането на Крим от страна на Русия, което приключи през миналата седмица и настаняването на руски войници по границите с Украйна, отбелязва Bloomberg.

В петък по време насесията S&P500 записа нов исторически връхот 1883,97 пункта. Още преди края на търговията обаче настроенията се обърнаха и индексът загуби 0,3% от стойността си спрямо затварянето на борсите в четвъртък. Днес спадът се задълбочава – спадът е в рамките на 0,49% до ниво от 1 857,44 пункта.

Буквално в последните минути на днешната сесияDow Jonesизпусна позитивните настроения. Индексът на сините чипове записа спад от 0,16% до ниво от 16 276,69 пункта.

Nasdaqобаче успя да преодолее част от загубите, регистрирани по-рано днес. В първите часове на търговията индексът губеше 2% от стойността си, след което обаче навакса малко и затвори на ниво от 4 226,39 пункта, което представлява спад от 1,18 сто.

Фармацевтичните компании се оказаха сред големите губещи отвъд Океана след опасенията, че секторът е надценен, пише Market Watch. Акциите на Alexion Pharmaceuticals поевтиняха с почти 6% до цена от 150,50 долара за брой. Mylan загуби около 4% от цената на акциите си и търговията се извършва на ниво от 50 долара за брой.

Facebook също е сред големите губещи в състава на S&P 500. Акциите на социалната мрежа поевтиняха с малко над 4% до цена от 64,40 долара за брой.

Apple напредва след информацията заводени преговори с Comcast,а и очакванията са за ръст на търсенето на iPhone. Акциите на компанията се търгуваха за почти 540 долара за брой или ръст от над 1,3%.

Сред големите печеливши е Nu Skin Enterprises, чиито акции поскъпнаха с почти 19 на сто до цена от 89 долара за брой. Компанията, специализирана в директните продажби и директният маркетинг, беше наказана от китайските власти с 540 хил. долара заради маркетинговата й стратегия.

Това обаче беше разчетено като добра новина от пазарите, защото стана ясно, че допълнителни санкции няма да има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *