Остър спад в цената на петрола, котировките паднаха под $50 за барел

Изминалото денонощие на стоковите пазари мина при резки колебания в цената на петрола. Черното злато изгуби над 7,5 на сто от стойността си и котировките паднаха под 50 долара за барел.

Впоследствие цената на петролните фючърси се повишава в часовете на електронната търговия на азиатската сесия, но все пак остава под психологическата граница от 50 долара.

Вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк завърши с рязък спад в котировките на петрола от близо 4 долара, или 7,6% до 48,41 долара за барел. Решението на американското правителство да отхвърли оздравителните планове, предложени от ръководството на автомобилните производители General Motors и Chrysler, подхрани опасенията за бъдещето на автомобилната индустрия в САЩ.

Администрацията на Барак Обама реши да въведе по-строги изисквания, които автомобилните гиганти трябва да изпълнят, преди да получат нова правителствена помощ. В случай че тяхното ръководство не успее да се справи в рамките на поставените срокове, двете компании ще трябва да влязат в процедура по фалит. Новината предизвика най-силния дневен спад в цената на петрола, изразен в проценти, от началото на март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *