Осуетено отвличането на бизнесмен

План за отвличането на собственика на 5-звездния комплекс в Сандански “Пирин” Стефан Шарлопов, който е един от най-крупните хотелиери в страната, е бил осуетен, стана известно вчера, съобщава в. “Струма“.
Похитителите са се подготвили още през месец март, малко преди да бъде отвлечен собственикът на фирма “Киров” Киро Киров. Постъпил оперативен сигнал в Областната дирекция на МВР в Благоевград дал възможност милионерът да бъде предупреден и животът му спасен.
Шарлопов е трябвало да бъде похитен от столична престъпна групировка. Планът за отвличането е бил в ход. Била събрана пълна информация за навиците и движението му – местата, които обича да посещава, къде вечеря и обядва, времето, в което може да бъде намерен сам.
Шарлопов има няколко хотела по морето и в страната и от години е един от най-успешните български предприемачи, бивш собственик на минерална вода „Девин“. Бандитите знаели, че Шарлопов пътувал често без охрана и това го правело уязвим. Веднага след като оперативният сигнал в благоевградската полиция бил проверен и потвърден, бизнесменът засилил охраната си. В момента Шарлопов не се движи сам, а с екип професионални гардове. Бизнесменът е благодарил на МВР за пресечения опит да бъде отвлечен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *