Откриват агроцентър, изграден с европари

 
Инвестицията в комплекса е на стойност 2 273 504,18 лв. Половината от средствата са вложение на собственика „Геомекс инженеринг” ЕООД, а останалата част e подкрепа по Програмата за развитие на селските райони.
Новоизграденото фуражно стопанство ще произвежда пълната гама от пълноценни фуражи за всички видове и категории прасета. Смеските са съобразени с техните потребности и ежедневни нужди и са с показатели, отговарящи на всички съвременни изисквания. Хранителните рецепти ще бъдат разработвани с помощта на специализирана компютърна програма. Предвидена е възможност за разработване на индивидуални рецепти и дажби с показатели и суровини, зададени от клиентите и съобразени с потребностите на отглежданите от тях животни.
Ще бъде  открит и собствения свинеразвъден център на дружеството. Той също е изграден по ПРСР, като инвестицията е за над 3 млн. лв. и е направена по всички изисквания на Европейския съюз. Внедрената системата за автоматично управление и контрол позволява технологичното оборудване да се управлява със софтуерна програма от персонален компютър, с която има възможност за постоянно следене на всички необходими процеси в свинеразвъдния център.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *