Откриват Есенен технически панаир в Пловдив

Над 600 фирми ще участват в тазгодишния Есенен технически панаир в Пловдив, чието откриване е днес. Акцентът в 11-те специализирани изложби отново пада върху иновациите, а претендентите за златните панаирни медали в международния конкурс за иновативни продукти с високо качество са близо 50.

 

 

Една от интересните и полезни дейности, които ще бъдат показани в Пловдив, е лифтинг за коли, помлени от градушка. Използват се специални инструменти и технология за изправяне на вдлъбнатини без боядисване, обясняват от фирмата. Интересен хайтех експонат е и самобалансиращ се електрически скутер, който се управлява с движения на тялото. Авто-мото любителите ще могат да изплакнат очи в авангардни автомобили от най-висок клас, които съчетават върхови технологии с футуристичен дизайн. Тези коли на бъдещето са изложени в така наречената Смарт палата, която се прави за първи път в пловдивския панаир. Атрактивната колекция включва демо моделите  на Smart management („Мерцедес“, “Фолксваген“ и „Смарт“) и на „Мото пфое“ („Форд“, „Волво“, „Рейндж  роувър“,„Ягуар“).

На панаира в Пловдив стартира и специализираната изложба „Робохайтех”, на която се показват роботи за индустрията и бита, манипулатори, роботизирани и автоматизирани системи, научни разработки и методи за обучение.  Атракция на тази изложба ще е дрон шоуто. Друга новост в панаира е и СтартЪп зоната за млади изобретатели и предприемачи, в която студенти от техническите университети в Пловдив и Варна. За първи път се обособява секция за агротехника в изложбата „Машиностроене“. Български и чуждестранни компании предлагат модерни машини за селското стопанство, инвентар и резервни части, информира monitor.bg.

Страна партньор на „Есен 2016” е Чешката република, а на изложението очакват посетителите да са над 40 000. Билетът за вход е 5 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди ще е 2 лева.

 

 

 

financebg.com

 

One thought on “Откриват Есенен технически панаир в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *