Откриват първата офис сграда от ново поколение в София през 2010 г.

Първата реализирана в България офис сграда от ново поколение ще бъде открита в София през септември 2010 г., съобщиха отForton International – ексклузивен агент по отдаването под наем на площите в новия офис проект.Инвестицията в проекта възлиза на 13 млн. евро.
Литекс Тауъри една от трите високоетажни сгради, разположени в комплекс по протежение на бул. Драган Цанков, в близост до кръстовището с бул. Г.М. Димитров.
Подчинен на идеята за енергоефективна и устойчива архитектура,Литекс Тауър ще бъде адекватна на световната икономическа криза, еталон за модерна архитектура от 21-ви век.
Разполага с 15 надземни етажа и ще осигури около 8 000 кв.м. реална отдаваема площ.Сградата има две подземни нива, на които са разположени 120 паркоместа. Предвидени са и още 10 такива наземни места за представителни цели.
Идеята ни е да създадем не само поредната офис сграда с етикет клас А. Положихме много усилия в процеса на проектиране, за да успеем да съчетаем комфортната работна среда със световни тенденции за развитие на екологични проекти. Имаме амбицията с Литекс Тауър да допринесем и за европейския облик на столицата ни, споделя инвеститорътЛитекс Тауър ЕАД.
Сградатасе отличава със своята архитектура, отразяваща най-модерните тенденции в европейската школа, и отговаря на най-високите изисквания за обитаване и експлоатация. Обвързването на всички елементи и приложени иновации в обща концепция води до сериозни намаления в енергопотреблението и в същото време подобрява качеството на обитаване.
Зеленият покрив ще бъде „запазената марка“ на Литекс Тауър. Той е разположен върху нискоетажното тяло, обединяващо трите сгради, и е с обща площ от 7 000 кв.м. Това е най-големият озеленен покрив, който предстои да се реализира в България. Към тази зелена повърхност гледат повечето от офисите, което прави екологичния и емоционален ефект от това решение наистина голям. Показателите като плътност на озеленяване за комплекса са значително над изискуемите, а тревата и поливната система ще доведат до подобрение на качествата на въздуха в офисите.
Специално разработената фасада е от тъй-наречените тънки „дабъл скин“ – системи. Разположените във фугата между две стъкла слънцезащитни щори са от ново поколение и единствени по рода си. През кристалното външно стъкло щорите отразяват обратно навън пряката слънчева светлина, без да генерират топлина. В същото време щорите пропускат максимална дифузна светлина във вътрешността. Управляема от BMS-системата, слънцезащитата следи движението на слънцето и е в най-оптимална позиция. Така се премахва популярния ефект „силно слънце – спуснати щори и включено осветление“, което освен че води до икономии, осигурява неповторимия комфорт на естествената светлина.
В комплекса са предвидени още заведения за обществено хранене и няколко кафетерии. Целият партерен етаж на комплекса е зает от търговски обекти. На разположение ще има и конферентни зали, детски кът, медицински център, банков салон и други.
София определено има нужда от нови качествени офис площи. Литекс Тауър предлага редица предимства – основното сред тях е удобното местоположение в близост до центъра, с лесен достъп както с автомобил, така и с градски транспорт, включително използвайки новооткритата метро линия.
Проектът разполага с достатъчно подземни паркоместа и се отличава със своята енергоефективност, което показва грижа към природата и предполага ниски експлоатационни разходи на бъдещите наематели, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Фортън.
Проектът е подходящ както за нови за нашия пазар наематели, така и за наематели, които обитават по-стари сгради и плащат сходни наемни нива. Вярвам, че нови, модерни и прецизно реализирани офис проекти, ще намерят своите наематели, независимо от пазарната ситуация в момента, допълни Койнов.
Локацията остава ключов критерий за повечето наематели на офиси в София. Новооткритата метростанция на кръстовището на булевардите Г.М. Димитров и Драган Цанков е непосредствено до сградата. Предстоящото развитие на метрополитена в близките години ще позволи достъп до тази локация в рамките на 30 минути от почти всяка точка на София. Времето за достъп до Летище София е около 20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *