Откриват ски сезона в Банско

София /КРОСС/ Тази година откриването на ски сезона в Банско ще продължи традицията и за втори път ще бъде проведено в името на благородна кауза – подпомагане на детския ски спорт в България. В подкрепа на стартиралата през 2009 година инициатива „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски, гостуващите в Банско световни ски величия: Марк Жирардели; Петър Попангелов; Андреас Венцел; Мария Вализер; Йозеф Стробл; Леонард Сток; Люк Алфанд и Михаел фон Грюнинген ще се включат в благотворително състезание – паралелен слалом под наслов BANSKO SKI LEGEND’S RACE, което ще се проведе от 12:30 до 13:30 часа на писта „Алберто Томба“. Това уникално по рода си зрелище ще бъде директно излъчено по NOVA TV.
Награждаването на победителя в благотворителното състезание и церемонията по официалното откриване на ски сезон 2010/2011 ще се състои на специално издигната за целта Снежна сцена на Бъндеришка поляна. Събитието ще бъде отпразнувано с концерт на Тома, Маги и Нора от Music Idol с водещи Део и Мария Силвестър от 13:00 часа на Снежната сцена. Паралелно с концерта ще се проведе и пресконференция с участието на всички ски знаменитости.
В 22:00 часа, бар „Хепи Енд“ ще отвори врати за всички, които желаят да продължат купона и да станат съпричастни с благородната кауза. За целта от 22:45 часа ще бъде проведен благотворителен търг на свободен принцип, на който ще бъдат разиграни уникални скиорски вещи, предоставени безвъзмездно от гостуващите ски легенди. Всички събрани пари ще бъдат предоставени за подпомагане на детската програма „Научи се да караш ски“, организирана от Българската федерация по ски. Високият градус на партито ще бъде поддържан от музикалната група London beat.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *